[HOME]

ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання



ПОДАРОВАНІ ВИДАННЯ ЗА ЛИСТОПАД 2008 р.


Від автора Ольги Базалії:


Базалия Ольга. Хрустальные цепи любви. Поэзия. – Рівне: Волинські обереги, 2005. – 200 с.

В своей новой книге поэтесса Ольга Базалия, проживающая с 1993 г. в Чикаго, обращается к вечным темам бытия – Добру, Злу, Жизни и Смерти, Любви и Року, которые приносят и радость, и страдания, и вдохновение. Автора волнует не только сегодняшний день, но и историко-мифологические персонажи, решающие эти вечные проблемы.


Базалия Ольга. Землетрясение души. Поэзия. – Рівне: Волинські обереги, 2005. – 156 с.

В этом поэтическом сборнике раскрывается состояние души автора в первые годы эмиграции в Америке.


Базалия Ольга. Унесенные веком. Поэзия. – Львів: „Каменяр”, 2007. – 327 с.

„Унесенные веком” тринадцатая книга поэтессы, в которой доминирует эмигрантские мотивы. В этот сборник включены стихи из предыдущих книг на русском языке и неопубликованные стихи последних лет. Объем всех опубликованных поэтессой книг включает около трех тисяч стихов, баллад, притч, афоризмов.



Базалія Ольга. За межами можливого... Поезії. – Рівне: Волинські обереги, 2004. – 196 с.

Збірник „За межами можливого...” іде до людей, довірливо простягаючи долоні. Як і кожне з попередніх поезій, - дороге і любе, бо є часткою її душі, якою поетеса щедро ділиться з нами. Не шукаймо в цих поезіях-притчах, поезіях-новелах, поезіях-імпресіях ні осліплюючи феєрверків метафор, ні тривіальних барокових красивостей, а просто розкриймо навстріч серце й з першого подиху слова повірмо їй, - і це стане ключем, аби увійти до всесвіту її Душі, залюбленої у дивен світ.
Поезії Ольги Базалії мелодійно, органічно народно-пісенні, афористично-мудрі і глибокі, мов саме життя.



Базалія Ольга. Із вічності у вічність. – Косів: „Писаний камінь”, 2006. – 321 с., фото.

Вірші Ольги Базалії це новели її життя. Кожний із них можна розгорнути у багатогранну розповідь про те, що було вимріяно, що із того збулось, а що-таки не збулось. В кожному вірші це роздуми історика над подіями минулого і сучасного, політичні погляди, ставлення до мистецтва, сприйняття митців, музики, композиторів і співаків, людей яких вона любила і любить, а також тих, кого не прийняв її розум, серце і душа.
Про Ольгу Базалій говорять журналісти, поети, що творчість поетеси закликає до творення добра і життєствердження добром. Ольга Базалія сьогодні у повні таланту, живе творенням, трепетно й наполегливо різьбить у слові свою душу – душу Жінки, душу Матері, душу України. Й стаються дивовижні одкровення, й лягають на папір отакими мініатюрами-шедеврами, які потрясатимуть читача завжди.
Ця збірка буде цікава тим кому не байдужа лірика Ольги Базалії.



Від Одеського будинка-музею ім. М. Реріха:



Н. К. Рерих и его современники. Коллекции и коллекционеры: материалы науч.-практ. конф., (Одеса, 2005-2006 гг.) – Одеса: Астропринт, 2008. – 632 с., ил.

Настоящий сборник содержит научные статьи по материалам ежегодных Международных научно-практических конференций: „Н. К. Рерих и его современники. Коллекции и коллекционеры” 2005-2006 гг., которые проходили в Одесском Доме-Музее имени Н. К. Рериха и были приурочены ко дню рождения Н.К. Рериха.
Материалы, вошедшие в настоящий сборник, публикуются в авторской редакции.



Від Східноукраїнського Національного університету ім. Володимира Даля:



Довжик І. В. Основи музеєзнавства: Навчальний посібник. – Луганськ: Вид-во СНУ ім. В. Даля, 2008. – 164 с.

У посібнику розглядається широке коло проблем, починаючи від теоретичних положень науки „музеєзнавство” і закінчуючи питаннями практичної діяльності музею в сучасному суспільстві. У книзі розкрито специфіку науково-дослідної роботи музею, експозиційної, науково-фондової і музейно-педагогічної діяльності.
У додатках містяться зразки різних музейних документів і словник основних понять.
Для студентів вищих навчальних закладів, де вивчається музеєзнавство як спеціальна або загальноосвітня дисципліна. Може бути корисним також викладачам кафедр музеєзнавства й музейної педагогіки педагогічних університетів і університетів культури, а також музейним працівникам.




Фон


Фон

[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ, Кiровоград 2007 Webmaster: webmaster@library.kr.ua